Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

"Τιμήθηκε από το Δήμο Νότιας Ρόδου,ο δάσκαλος,ο Σχολικός Σύμβουλος και πάνω από όλα ο άνθρωπος Θεόδωρος Παπανδρέου"

" Ο Θόδωρας Παπανδρέου με το Δήμαρχο Νότιας Ρόδου "
" Ο Δήμαρχος Νότιας Ρόδου κ.Σαββής Μ. προσφωνεί τον τιμηθέντα"


" Ο Δήμαρχος και ο δάσκαλος Θόδωρας Παπανδρέου"


" Η αίθουσα κατάμεστη από κόσμο"


Σε μια σεμνή τελετή που έγινε στην Απολακκιά, στις 3 Γενάρη , ο Δήμος Νότιας Ρόδου τίμησε το δάσκαλο Θεόδωρο Παπανδρέου ,που κατάγεται από το χωριό. Η παρουσίαση του έργου του Θεόδωρου Παπανδρέου έγινε με ένα τρόπο που ξέφυγε από τα τετριμμένα. Δηλαδή ομιλίες κλπ. Η ζωή και το έργο του παρουσιάστηκαν ζωντανά με εικόνα ,μέσα από τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας και πραγματικά κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων όσων παρευρέθησαν.
Ο Θόδωρας Παπανδρέου γεννήθηκε στην Απολακκιά ,από φτωχή οικογένεια . Αγαπούσε τα γράμματα και μετά το Δημοτικό ,φοίτησε στην Πατμιάδα Σχολή και στο Βενετόκλειο Γυμνάσιο. Εισήχθη στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου, από όπου αποφοίτησε και κατόπιν διορίστηκε δάσκαλος. Η δίψα του για μόρφωση τον οδήγησε στην Μετεκπαίδευση και αργότερα έγινε Διευθυντής σε Σχολεία της Ρόδου και Σχολικός Σύμβουλος. Είναι πολυγραφότατος και έχει εκδώσει αρκετά βιβλία με θέμα την εκπαίδευση. Σήμερα είναι εντεταλμένος Σύμβουλος στο Κολλέγιο « Πυθαγόρας».
Γνωρίζει Βυζαντινή μουσική και υπήρξε ιεροψάλτης σε πολλές εκκλησίες.
Είχα την τύχη να συνυπηρετήσουμε ως Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου. Ο Θόδωρας στο 8ο Δημοτικό Σχολείο και εγώ στα Πειραματικά Σχολεία Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η συνεργασία μας υπήρξε άψογη, σε ένα χώρο που υπάρχουν αρκετά σχολεία και πολλά προβλήματα. Καταφέραμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με υπομονή ,σύνεση και πάνω από όλα με χιούμορ .
Ο Θόδωρας πάνω από όλα είναι άνθρωπος. Αγαπά τη ζωή και τους ανθρώπους. ΄Εχει το δικό του τρόπο να σε κερδίζει . Οι νέοι δάσκαλοι τον έβλεπαν σαν πατέρα που τους βοηθούσε στα πρώτα βήματά τους. Πάντα είχε ένα καλό λόγο και μια συμβουλή να τους δώσεις , ως Σχολικός Σύμβουλος και ως Διευθυντής.
Εμείς του ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι όσο μπορεί ,γιατί η εκπαίδευση χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους.

Να΄σαι καλά Θόδωρα , υγιής και πάντα να διατηρείς το νεανικό σφρίγος και την αγάπη σου για την εκπαίδευση.