Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

" Απολογισμός Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαναγρού "Ο Ταξιάρχης"

" Εικόνα από την εκδήλωση "Γεύσεις Παράδοσης"

" Αποκριάτικη χοροεσπερίδα"
" Επίσκεψη Αρχαιολόγων στο χωριό"


" Πανηγύρι Αγίου Θωμά"



Το Γενάρη που πέρασε ,έγιναν οι εκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαναγρού και εκλέχτηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που έχει ως εξής.
Πρόεδρος ,Γιάννης Καραγιάννης, Αντιπρόεδρος Μανόλης Αρνίτταλης, Γραμματέας Ειρήνη Βατενού, Ταμίας Μαρία Καραγιάννη , Μέλη Ειρήνη Καραγιάννη, Νεκτάριος Σταματάκης και Φώτης Γιωργάς.
Μπορούμε να πούμε ότι ο απολογισμός υπήρξε θετικός. Το Δ.Σ. ασχολήθηκε με πολλά θέματα που αφορούν το χωριό και ιδίως με τα Πολιτιστικά.
Σας παραθέτουμε τις δράσεις του Συλόγου.
1- Αποκριάτικη χοροεσπερίδα ,στο Κέντρο Μιμάκος με τη συμμετοχή πολλών χωριανών και επισήμων.
2- Ο Σύλλογος οργάνωσε το Πανηγύρι του Αγίου Θωμά και ανέλαβε το καφενείο για την εξυπηρέτηση των προσκυνητών.
3- Φιλοξένησε και ξενάγησε κλιμάκιο Αρχαιολόγων από τη Θεσσαλονίκη που ήρθαν στη Ρόδο για το Μουσείο. Το κλιμάκιο επισκέφτηκε το χωριό ,την έδρα του Δήμου στο Γεννάδι και του Λαογραφικό Μουσείο του Ασκληπιειού.
4- Οργάνωσε την καλοκαιρινή εκδήλωση στο χωριό με θέμα « Γεύσεις Παράδοσης». Η εκδήλωση περιελάμβανε φαγητά ,κουλουρία, ντολμάδες , γλυκά και γλέντι. Στην αίθουσα του χοροστασίου υπήρχε έκθεση με κείμενα και φωτογραφίες από την ιστορία του χωριού. Στην εκδήλωση πήρε μέρος και χορευτικό από τον πολιτιστικό Σύλλογο Παραδεισίου.
5- ΄Εγινε συνάντηση γυναικών που κατάγονται από το Μεσαναγρό στο Ακταίο και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το χωριό. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Νότιας Ρόδου κ.Μ. Σαββής.
6- Ο Σύλλογος με την εκκλησιαστική επιτροπή, οργάνωσαν το Πανηγύρι της Παναγιάς Σκιαδενής ,πολιούχου του Δήμου.
7- Τέλος του Σεπτέμβρη ο Σύλλογός μας πήρε μέρος στη γιορτή Τουρισμού, στο Γεννάδι .Υπήρχε περίπτερο που διαφήμιζε το χωριό και στους ξένους προσφέρθηκαν διάφορα εδέσματα. Ταυτόχρονα γινόταν επίδειξη παρασκευής του Μεσαναγρενού ψωμιού. Μπορούμε να πούμε ότι το περίπτερό μας ήταν το καλύτερο από όλα τα χωριά.
8- Στις 8 του Νοέμβρη ,γιορτή του Πολιούχου του χωριού Ταξιάρχη ,ο Πολιτιστικός Σύλλογος διέθεσε λεωφορείο για να μεταφέρει από την πόλη της Ρόδου στο χωριό προσκυνητές. Επίσης τόσο το βράδυ ,όσο και το πρωί δεξιώθηκε πάνω από τριακόσια άτομα.
9- Σε συνεργασία με το Δήμο Νότιας Ρόδου και την Εκκλησιαστική Επιτροπή φτιάχτηκε μια αίθουσα δίπλα από την εκκλησία για τις γυναίκες του χωριού. Η αίθουσα επιπλώθηκε ,δημιουργήθηκε κουζίνα, μπήκε τηλεόραση ,καφετιέρες ,θέρμανση και θα είναι το στέκι των γυναικών. Είναι η δεύτερη αίθουσα μετά την αίθουσα για παιδιά που έχει γίνει πριν .