Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

" Αποκριές στο Μεσαναγρό"

" ¨Ενα μέρος του Μεσαναγρού"
" Καθαρή Δευτέρα, αλλά οι βοσκοί στη δουλειά τους"

" Οι αμυγδαλιές άνθισαν"


" Κάποιοι πέταξαν τον αετό τηρώντας το έθιμο"




" Κάποιοι άλλοι την έβγαλαν κοντά στο τζάκι"



Την τελευταία Κυριακή και την Καθαρή Δευτέρα το χωριό ξαναζωντάνεψε. Αρκετός κόσμος πήγε για να περάσει ήσυχα και οικογενειακά. Η Λέσχη ακόμα δεν έχει τελειώσει και οι δυο αίθουσες που φτιάχτηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο φιλοξένησαν πολλούς. Την Κυριακή μετά την εκκλησία στην αίθουσα δίπλα , οι εκκλησιαζόμενοι απόλαυσαν το καφεδάκι τους , με κουλουράκια ,γλυκά που έφτιαξαν οι γυναίκες του χωριού. Λειτούργησε ο παπα-Ελπίδιος και το κήρυγμά του για τους ανθρώπους που υποφέρουν στην Αφρική μας συγκλόνησε.
Η ημέρα κύλησε ήρεμα , με τα τζάκια αναμμένα , οι ψησταριές να στέλνουν τις μυρωδιές παντού και στα σπίτια οι κάτοικοι να απολαμβάνουν τα λογής λογής εδέσματα. Η πιλότα έδινε και έπαιρνε ,το ίδιο και τα πειράγματα προς τους ηττημένους.
Το βράδυ οι ποδοσφαιρόφιλοι παρακολούθησαν τους αγώνες του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού με ανάμεικτα συναισθήματα στην αίθουσα του Σχολείου ,με χαρούμενους αυτούς του Ολυμπιακού. Την Καθαρή Δευτέρα ο καιρός δε βοήθησε και όλοι μείνανε στο χωριό. Κάποιοι πέταξαν αετούς στα αλώνια και κάποιοι άλλοι το χάρηκαν κάνοντας μια βόλτα στις γύρω περιοχές.
΄Ετσι απλά ,σπιτικά και χαρούμενα πέρασαν οι μέρες αυτές ,μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας και τις παγκόσμιες κρίσεις.