Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

" Χειμώνιασε στο Μεσαναγρό-Νέα του χωριού"



 " Εικόνα από το τρίμηνο μνημόσυνο για τον Παπα-Ματθαίο"
 " ΟΙ Μεσαναγρενοί τίμησαν τον Παπα-Ματθαίο με την παρουσία τους"
 "Ο κόσμος πολύς"
 "Χειμωνιάτικος και ο ΄Αγιος Γεώργιος"
 " Η εκκλησία του Ταξιάρχη"
 " Η Λ¨εσχη έβαλε τα χειμωνιάτικα"
 " Τα πρώτα τζάκια άναψαν"
 ¨" Καφές μετά την εκκλησία"
    "   .....Χελιδονοφωλιά  ...'ερημη  και μόνη...Περιμένει την ΄Ανοιξη να ξαναζωντανέψει"                                                         




                                     ΧΕΙΜΩΝΙΑΣΕ  ΣΤΟ  ΜΕΣΑΝΑΓΡΟ

Το Σαββατοκύριακο το χωριό ζωντανεύει. Πολύς κόσμος έρχεται στο χωριό για δουλειές. Χειμώνιασε και όλοι ετοιμάζονται . ΄Αλλοι για ελιές, άλλοι για οργώματα  και άλλοι για ξύλα. Παρασκευή και Σάββατο έβρεχε. Το Σάββατο ίσα ίσα που γυρίσαμε από τον εσπερινό και άρχισε η βροχή. Μια βροχή δυνατή ,με μεγάλη διάρκεια ,που συνοδευόταν από βροντές και αστραπές. Δεν έφθαναν όλα αυτά ,αλλά έσβησαν και τα φώτα για αρκετή ώρα.
Την Κυριακή συμπληρώθηκαν τρεις μήνες από  την κοίμηση του παπα-Ματθαίου. Οι χωριανοί για μια ακόμη φορά τίμησαν τη μνήμη του ,με την παρουσία τους στο μνημόσυνό του. Η εκκλησία ήταν κατάμεστη . Μετά το τέλος του μνημόσυνου η οικογένεια του δεξιώθηκε όλο τον κόσμο στο Πολιτιστικό Κέντρο.
Για άλλη μια φορά ο Παπα-Αγαθάγγελος μας εξέπληξε με το κήρυγμά του .Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Παπα-Ματθαίο και ζήτησε από όλους τους χωριανούς να βοηθήσουν για να μαζευτούν τρόφιμα ,ρούχα και οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει ο καθένας ,για να δοθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη τα Χριστούγεννα.
Η εκκλησιαστική Επιτροπή και το Τοπικό Συμβούλιο ,καλούν όλους τους Μεσαναγρενούς  να προσφέρουν ότι μπορούν.
Μετά την εκκλησία  αρκετοί χωριανοί επισκέφθηκαν τους ελαιώνες ,για να στρώσουν δίχτυα και να ετοιμαστούν για το ελαιομάζωμα.
΄Ετσι περνάνε ημέρες απλά και ήρεμα. Το χωριό αυτήν την εποχή ζωντανεύει ,οι δρόμοι γεμίζουν και τα βράδια τα τζάκια  καπνίζουν ,δίνοντας μια άλλη  διάσταση στο τοπίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου