Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

"Ανασκαλίζοντας τα Αρχεία των Εφημερίδων για το Μεσαναγρό.-Ευχαριστήριο Κοινότητας Ιστρίου"



                                                          
                                                   " Το χωριό  Ίστριος ,όπως είναι σήμερα"






ΑΝΑΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΓΙΑ  ΤΟ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟ

                    Ο ΣΕΙΣΜΟΣ  ΤΗΣ 24-4-1957   ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Στις 24-4-1957 ισχυρός  σεισμός έπληξε  ντο νησί της Ρόδου και πολλά σπίτια στα χωριά , αλλά και στην πόλη καταστράφησαν. ΄Ένα χωριό που επλήγη ολοσχερώς ,ήταν και η ΄Ιστριος. Κατέπεσαν τα περισσότερα σπίτια και οι κάτοικοι παρέμεναν σε σκηνές. Θυμάμαι τότε την εκστρατεία που ανέλαβαν ο Πρόεδρος , ο Παπα-Παντελής
που καταγόταν από την Ίστριο και η Εκκλησιαστική Επιτροπή και το Σχολείο. Μαζεύτηκαν τρόφιμα , φορτώθηκαν σε φορτηγό και πολλοί κάτοικοι πήγαν μαζί στην Ίστριο. Οι κάτοικοι της Ιστρίου δημοσίευαν το παρακάτω ευχαριστήριο.

                                   Ευχαριστήριον

Καθήκον μας επιβεβλημένο θεωρούμεν ,όπως και δια του τύπου εκφράσουμε δημοσία τας θερμοτάτας ευχαριστίας των κατοίκων της Κοινότητος Ιστρίου προς τους κατοίκους της Κοινότητος Μεσαναγρού , οι οποίοι μετά τους σεισμούς., με επικεφαλής τον αιδεσιμώτατον ιερέα Παντελεήμονα  Αυγουστάκη , τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Κοινότητος και την Εκκλησιαστική Επιτροπή ,ήλθον και μας προσέφερον τα εξής είδη.

Αλεύρι 540κ ,έλαιον 18, όρυζα 15, τυρί 12,φακή 8, άρτος 20 και κουλούρια 12.

  Τα εν λόγω είδη , εκομίσθησαν δια αυτοκινήτου .Επί τη ευκαιρία δε ήρθαν και πολλοί κάτοικοι του Μεσαναγρού ,οι οποίοι μας παρηγόρησαν παντιοτρόπως.

                                      Εκ της Κοινότητος Ιστρίου
 Από την Εφημερίδα  Ροδιακή – Σάββατο 4 Μαϊου 1957
                   

1 σχόλιο: