Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

" Ανοιξιάτικες καταγραφές πουλιών στη Ρόδο από Οργάνωση Αιθρία"                                                           

Ανοιξιάτικη καταμέτρηση πουλιών: Πάρε μέρος κι εσύ!


Για δεύτερη συνεχή χρονιά η περιβαλλοντική οργάνωση Αιθρία διοργανώνει ανοιξιάτικη καταμέτρηση πουλιών στους υγροτόπους της Ρόδου. Η καταμέτρηση θα γίνει την Κυριακή 21 Απριλίου και θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στους μεγαλύτερους υγροτόπους του νησιού.

Η ανοιξιάτικη καταμέτρηση γίνεται στο πλαίσιο προγράμματος παρακολούθησης, το οποίο περιλαμβάνει συστηματικές καταγραφές σε διάφορες περιόδους του έτους. Η ανοιξιάτικη καταμέτρηση συμπίπτει με τη μετανάστευση των πουλιών, δηλαδή  με το μακρύ ταξίδι των πουλιών από το νότο στο βορά. Η μετανάστευση που έχει ξεκινήσει ήδη από τα τέλη του χειμώνα, κορυφώνεται το μήνα Απρίλιο: είναι η περίοδος που φτάνουν στη Ρόδο σπάνιοι και ακριβοθώρητοι φτερωτοί ανεμοπόροι!

Όσοι θα ήθελαν να συμμετάσχουν στην καταμέτρηση και να γνωρίσουν από κοντά τους υγροτόπους του νησιού, παρακαλούμε να το δηλώσουν στο email της Αιθρίας aithriango@gmail.com, μέχρι και την Πέμπτη 18 Απριλίου.  Να διευκρινιστεί ότι οι καταμετρήσεις διαρκούν από νωρίς το πρωί 8.00 μέχρι το μεσημέρι και θα ήταν χρήσιμο οι συμμετέχοντες να διαθέτουν τα δικά τους κιάλια. 

Για περισσότερες πληροφορίες
Δέσποινα Μερτζανίδου, Δρ. Βιολόγος, 697 3090148