Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

" Γαστρονομία-Σκορδομακάρονα-3-"



                                                                     
 ¨Καθολική Πιζήμολα. Συνεχίζει την παράδοση"

                                                                    " Καλή σας όρεξη"



            ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ  -ΣΚΟΡΔΟΜΑΚΑΡΟΥΝΑ(Συνταγή Καθολική Πιζήμολα)


  Κοσκινίζουμε αλεύρι όσο χρειάζεται ,το ζυμώνουμε με λίγο αλάτι και νερό και ανοίγουμε φύλλο. Μετά το κόβουμε , όχι σαν την κουλουρία  ,αλλά να είναι πιο πλατιά  τα κομμάτια. Βάζουμε νερό στη κατσαρόλα και αφού βράσει καλά , ρίχνουμε μέσα  τα μακαρόνια . Τα ανακατεύουμε και όταν ψηθούν τα καταβάζουμε από τη φωτιά.
   Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι , κρεμμύδι ,σκόρδο  ,βράζουν και γίνεται η τσίκνα –τσικνιά . Μόλις είναι έτοιμη τη ρίχνουμε στα μακαρόνια  και μετά τα σερβίρουμε στα πιάτα  και από πάνω ρίχνουμε τυρί που έγινε από γάλα κατσίκας .
    Μια απλή συνταγή ,όπως απλή ήταν η ζωή των παλιών που εύρισκαν τρόπους να δίνουν  χαρά στη ζωή , να  χαίρονται με απλά πράγματα ,να γλεντούν και να ευχαριστούν το θεό ,που ζουν για να χαίρονται τη ζωή.

     Εάν αφαιρεθεί το σκόρδο από τη συνταγή αυτή ,μπορούμε να φτιάξουμε μια άλλη μακαρονάδα ,τα  πλαστά μακαρόνια  με τυρί κατσίκας και τσίκνα ,που και αυτά είναι απίθανα σε γεύση και είναι  η  αδυναμία μου.

                                           ΚΑΛΗ ΣΑΣ   ΟΡΕΞΗ