Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

"'Εργα που εκτελούνται ή βρίσκονται σε εξέλιξη στο Μεσαναγρό"





Την περίοδο αυτή εκτελούνται ή βρίσκονται σε εξέλιξη τα παρακάτω έργα, που αλλάζουν την όψη του χωριού.Το γεγονός αυτό διεπίστωσε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος,που επισκέφθηκε το χωριό στις 5-5-2008.


1) Πλακόστρωση


Τέλειωσε η πλακόστρωση στους δύο δρόμους που οδηγούν στην εκκλησία. Η αλλαγή είναι εντυπωσιακή.Μου θυμίζει τον περίφημο"τουχεμέ",πέτρες ,στρωμένες στους δρόμους του χωριού,που καλύφθηκαν αργότερα με μπετόν.Πόσες και πόσες τούμπες δεν αρπάξαμε μικροί ,με εκείνες τις μπότες ,που στή σόλα τους είχαν τις περίφημες πρόκες.


2) Ο δρόμος Μεσαναγρός-Σκιάδι


΄Εχει τελειώσει το μεγαλύτερο μέρος και απομένει 1,5 χιλ. που ξεκινά από το χωριό.Κάτι πρέπει να γίνει ,γιατί 'ερχεται χειμώνας και τα πράγματα δυσκολεύουν. Πάντως με το δρόμο αυτό, σε λίγα λεπτά βρίσκεσαι στο πιο έφορο μέρος του χωριού,στον Κάμπο.


3) Ο δρόμος Μεσαναγρός- Λαχανιά


Ο δρόμος που οδηγεί από το Μεσαναγρό στη Λαχανιά επισκευάζεται και ασφαλτωστρώνεται.


4) Γεώτρηση


Δημοπρατήθηκε η γεώτρηση για εύρεση πόσιμου νερού και αναμένεται η έναρξη εργασιών.


5) ΄Εργα στην εκκλησία


΄Αρχισαν έργα εξωτερικά της εκκλησίας ,για να φύγει ο ασβέστης από τους τοίχους και να εμφανιστεί η πέτρα.Μετά την αφαίρεση των πλακακιών από το δάπεδο και την εμφάνιση του παλιού δαπέδου"χοχλάκια",η όψη της εκκλησίας αλλάζει και δένει καλύτερα με το γύρω χώρο.


6) Επισκευή του παλιού Σχολικού κτιρίου


Το Σχολείο,που βρίσκονται τα γραφεία του Τοπικού Συμβουλίου και η αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου,έχει επισκευαστεί και ελαιοχρωματιστεί.


7) Μουσείο Νότιας Ρόδου στο Μεσαναγρό


Τέλος το Μουσείο Διαχρονικής ιστορίας, που γίνεται στο Μεσαναγρό ,βρίσκεται προς το τέλος του.Για το Μουσείο ειδικά ,θα έχουμε περισσότερα νέα προσεχώς.


Και για να αποδώσουμε "Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι",συγχαρητήρια στο Δήμαρχο,στο Τοπικό Συμβούλιο και στην Εκκλησιαστική Επιτροπή ,για τις προσπάθειές τους.