Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

" Κυριακή στο Μεσαναγρό"

" Tα φυτολοϊκά στο φόρτε τους"
" Η πινακίδα του Δήμου στην είσοδο του χωριού κατατοπιστική"

" Το χέρι του άγνωστου ζωγράφου ομόρφυνε το τοπίο περισσότερο"



" ΄Ενα από τα σοκάκια του χωριού"



" Η ομορφιά σε όλο της το μεγαλείο"



Κάθε Σαββατοκύριακο το χωριό ξαναζωντανεύει. Πολλοί Μεσαναγρενοί από την πόλη της Ρόδου πηγαίνουν στο χωριό να δουν τους δικούς τους ,τα σπίτια τους ,να ασχοληθούν με τα κτήματά τους και να περάσουν όμορφα δυο μέρες.
Η λέσχη ξανάνοιξε και μαζεύει στην υπέροχη σκιά της όλους τους χωριανούς για καφέ, ποτό και κουβέντα . Εκεί λύνονται όλα τα προβλήματα. Εκεί θα δεις το χωριανό που είχες μήνες να συναντήσεις, να ανταλλάξεις μια κουβέντα. Την εποχή αυτή το χωριό είναι πανέμορφο. Το πράσινο κυριαρχεί παντού. Τα λουλούδια είναι ανθισμένα ,ζωντανά. Στα στενά σοκάκια του χωριού τουρίστες βολτάρουν ,επισκέπτονται την εκκλησία της Παναγίας και θαυμάζουν τα παραδοσιακά σπίτια .Κάποιο χέρι τουρίστα σχεδίασε δύο πανέμορφα πουλιά ,στον τοίχο κτηρίου της εκκλησίας. Με συγκίνησε η πράξη αυτή .
Τα βράδια , ομορφαίνουν με την παρουσία των μεταναστών από την Αυστραλία και οι ιστορίες και τα ανέκδοτα του Μιχάλη Μάνη κρατούν πάντα το ενδιαφέρον . Αυτός ο άνθρωπος έχει τον τρόπο του να κρατά το ενδιαφέρον. Ανάμεσα στο ποτό ,στο σουβλάκι ,ξετυλίγονται παλιές ιστορίες ,αλλά και τωρινές. Το πρωί μετά την εκκλησία ,όλοι μαζί απολαμβάνουμε τον καφέ ,στην αίθουσα δίπλα στην εκκλησία.
Το απόγευμα ο κόσμος φεύγει και μένουν λίγοι να φυλάγουν Θερμοπύλες.