Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ο παπα-Ματθαίος του Μεσαναγρού,πρότυπο παπά και ανθρώπου"-Μέρος 2ο.

" Πάντα πιστός στο καθήκον"
" Η εκκλησία είναι η ζωή του"

" Ακόμα και τώρα είναι εκεί..."



" Μπροστά στην Αγία Πύλη"


" Ο χώρος που αγάπησε"




" Γιορτή Ταξιάρχη"





Για μας η απουσία του παπα-Ματθαίου είναι σημαντική. Το χωριό έχασε τον πνευματικό του πατέρα . Είναι δύσκολο να βρεθεί άλλος που θα καλύψει το κενόν αυτό. Όλα αυτά τα χρόνια ήταν υπόδειγμα παπά και ανθρώπου. ΄Ολοι οι χωριανοί τον αγαπούν ,το σέβονται και νοσταλγούν το υπέροχο ψάλσιμό του . ΄Ηταν από τους καλύτερους ψάλτες . Όταν έψαλλε η μελωδία του σε συνέπαιρνε. Δεν υπήρξε ημέρα και ώρα ,που να μην ήταν παρών στα συμβαίνοντα στο χωριό. ΄Ηταν το ηθικό παράδειγμα παπά και ανθρώπου.
Και ως οικογενειάρχης υπήρξε άψογος. Τα παιδιά του μεγάλωσαν σε ηθικό οικογενειακό κλίμα και σήμερα ο παπα-Ματθαίος τα καμαρώνει.
Εάν ήθελε κάποιος να χαρακτηρίσει τον παπά- Ματθαίο, θα τον χαρακτήριζε πρότυπο Ιερέα, ανθρώπου ,καλού οικογενειάρχη και ανθρώπου προς μίμηση.
Προσωπικά όσες φορές συνεργάστηκα μαζί του ,ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου , έμαθα πολλά ,διδάχθηκα υπομονή και επιμονή και πάνω από όλα ανθρωπιά.
Νάσαι καλά παπά μας , ο Θεός να σου δίνει υγεία και χρόνια , γιατί η παρουσία σου είναι καταλυτική ,μας βοηθά και μας δίνει κουράγιο,
Παπά Ματθαίο ,ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας , για ότι πρόσφερες.