Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

"ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΣΤΟ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟ ,ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ"





                                                                  
 " Ο Μήτσος, γνωστός Παναθηναϊκός ,πανηγυρίζει"
 "Ο Νεκτάριος ,γνωστός Ολυμπιακός, σκεφτικός"
 "Στεφανάρας, Αεκτζής, Αργύρης, Παοκτζής , δυναμίτιζαν την εξέδρα...."

" Στην άκρη οπαδοί του ΠΑΟ, Γιωργάς ,Τζίμης και ανάμεσά τους Ολυμπιακοί"



       ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΣΤΟ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟ ,ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΣΤΗΝ   ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


     Τα Σαββατοκύριακα  στο Μεσαναγρό, οι ποδοσφαιρόφιλοι  έχουν το στέκι τους. Είναι μια αίθουσα στο σχολείο ,που φτιάχτηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο πριν 10 χρόνια περίπου και για να ευλογούμε και τα γένια μας ,ήμουν Πρόεδρος τότε, .Η αίθουσα αυτή δημιουργήθηκε και με τη βοήθεια του τότε Δημάρχου  Μανάλη Σαββή. ΄Ηταν εξοπλισμένη με τηλεόραση, χομ σίνεμα , κλιματισμό , ραδιόφωνο, επιτραπέζια παιχνίδια  και πλήρως επιπλωμένη. Μια άλλη αίθουσα πάλι επί ημερών μου ως Πρόεδρος ,δημιουργήθηκε δίπλα από την  εκκλησία ,με κουζίνα, τηλεόραση .θέρμανση ,για τις γυναίκες .Είναι αυτή που κάθε Κυριακή μετά την εκκλησία, πίνουμε τον καφέ μας.
    Τα περισσότερα Σαββατοκύριακα ,που οι επισκέπτες είναι λιγότεροι ,οι φίλαθλοι απολαμβάνουν τους αγώνες ,αστειευόμενοι ,πειράζοντας ο ένας τον άλλο και έτσι τα βράδια περνάμε καλύτερα. Βέβαια οι περισσότεροι φίλαθλοι είναι Ολυμπιακοί και οι άλλοι πιο λίγοι.
     Τις απόκριες είχαμε τον αγώνα Ολυμπιακού –Παναθηναϊκού. Λόγω των αποκριών και της χοροεσπερίδας , ο κόσμος στο χωριό ήταν αρκετός και υπήρχαν και πολλοί ξένοι. Από νωρίς η αίθουσα  ήταν κατάμεστη. Για πρώτη φορά υπήρχαν τόσο πολλοί φίλαθλοι. Αρκετοί λόγω έλλειψης καθισμάτων ,κάθισαν στο πάτωμα.
     Τα πειράγματα είχαν αρχίσει από νωρίς στα καφενεία και στους δρόμους. Οι Ολυμπιακοί  , σίγουροι για τη νίκη πείραζαν τους Παναθηναϊκούς και αυτοί με τη σειρά τους  ανταπέδιδαν .Λίγοι Αεκτζήδες και Παοκτζήδες ,προσπαθούσαν να δυναμιτίσουν το κλίμα ,πειράζοντας και τους μεν και τους δεν.
    Στις 7.30 δεν έπεφτε καρφίτσα στην αίθουσα. Ο αγώνας άρχισε και τα επιφωνήματα επιδοκιμασίας ή αποδοκιμασίας , έδιναν και έπαιρναν. ΄Αλλοτε οι μεν και άλλοτε οι δεν πείραζαν τους αντιπάλους ,αλλά μέσα σε πολιτισμένα πλαίσια. Αυτό που έγινε στο πρώτο γκολ του ΠΑΟ δεν περιγράφεται. Οι φανατικοί οπαδοί του ΠΑΟ εκδήλωναν τη χαρά τους με διάφορους τρόπους ,ενώ αντίθετα οι αντίπαλοι τους υπενθύμιζαν ότι τίποτε δεν τέλειωσε. Ο Μήτσος το χάρηκε περισσότερο από όλους, Βλέπετε πέρσι μέχρι ομάδα πήγε να αλλάξει .Πλατανιάς έγινε.΄ Ελα όμως που ήρθε και το δεύτερο γκολ του ΠΑΟ και τα πράγματα δυσκόλεψαν .Έγιναν  χειρότερα  τα πράγματα, όταν πέναλτυ του Ολυμπιακού βρήκε τα περιστέρια. Το τρίτο γκολ ,έδωσε τη χαριστική βολή και οι αντίπαλοι κατάλαβαν ότι όλα τέλειωσαν.
        ΄Αρχισε τότε η κριτική για τον προπονητή ,τους παίκτες και όλα αυτά που λέμε ,όταν χάνει η ομάδα μας. Ο αγώνας έληξε ομαλά στην αίθουσα και κάποιος πήγε να δυναμιτίσει το κλίμα λέγοντας.-Να αναβληθεί η χοροεσπερίδα που ακολουθούσε ,λόγω πένθους.
       Στο τέλος όλοι μαζί κατευθυνθήκαμε στην αίθουσα χορού  και όλα ξεχάστηκαν.
      


     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου