Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

"ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ"


                                                             

                                                                                          ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ


Ο Μεσαναγρός είναι από τα πιο μικρά χωριά σε πληθυσμό, είναι όμως από τα μεγαλύτερα σε έκταση. Εμείς οι παλαιότεροι που  μεγαλώσαμε εκεί ,ξέρουμε σπιθαμή προς σπιθαμή όλα τα μέρη. Η νέα γενιά γνωρίζει ορισμένες τοποθεσίες και μερικά μοναστήρια.  Εδώ και 3 χρόνια δειλά δειλά κάποια νέα παιδιά ,όταν έρχονται στο χωριό προσπαθούν να γνωρίσουν τον τόπο τους. ¨Ένα τόπο πανέμορφο ,με πολλά μοναστήρια, με  πολλές βασιλικές , πολλά ποταμάκια ,καταρράκτη και βουνά.
     Τα παιδιά αυτά επέλεξαν ένα όμορφο και  υγιεινό τρόπο για να γνωρίσουν τον τόπο τους. Γίνονται ομάδες και περπατώντας πηγαίνουν παντού. Επικεφαλής της ομάδας ο Μιχάλης Μιχαήλ, ο οποίος παράτησε την πόλη ,πήγε στο χωριό και είναι ο αρχηγός αυτής της προσπάθειας. Η  ομάδα αποτελείται. Από το Μιχάλη Μιχαήλ, Μπίλλη  Σούλα ,Μπίλλη Λίτσα ,με το σύζυγό τηςκ. Πεταυράκη  ,Λάμπρου Μαρία, Μιχαήλ ΄Αννα ,Μπίλλη Νεκταρία , Μανωλά Σωτήρη με τη σύζυγο ,όταν έρχονται από Κύπρο  και πάρα πολλούς άλλους όταν βρίσκονται στο χωριό.
           Πέρσι ξεκίνησαν περπατώντας τη διαδρομή Μεσαναγρός –Σκιάδι από τον παλιό δρόμο, που διασχίζει το βουνό Σκιάδι. Είναι μια διαδρομή καταπληκτική που περπατάς ανάμεσα στα σύννεφα του πουνέντη. Φέτος οι διαδρομές  ήταν περισσότερες. Ξεκίνησαν με Μεσαναγρό- Σκιάδι ,αλλά από το καινούριο δρόμο, συνέχισαν με Μεσαναγρό- Γεννάδι ,από τη Χιονιά ,μια διαδρομή 2,30 ωρών και τέλειωσαν με τη διαδρομή Μεσαναγρός- Κάμπος Μεσαναγρού ,από Αυτολές ,Διαούλι, Ασπρόπετρες και κατέληξαν στον Κάμπο ,διαδρομή 2 ωρών.
        Περπατώντας λοιπόν γνωρίζουν τον τόπο τους και συγχρόνως αθλούνται. Σκοπός τους να προσελκύσουν και άλλους χωριανούς  και όλοι μαζί να βρίσκονται στο χωριό που τόσο αγαπούν.
       Συγχαρητήρια παιδιά ,ευχόμαστε να συνεχίσετε έτσι ,να οργανωθείτε καλύτερα και αυτή η προσπάθεια να γίνεται πιο τακτικά.

                                         

                                                   ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ