Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

"ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΟ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟ"



                                                          



                           ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΟ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟ


Ως γνωστό το χωριό έχει 16 εκκλησιές και μοναστήρια. Μέσα στο χωριό υπάρχουν δύο εκκλησιές . Του Ταξιάρχη Μιχαήλ, πολιούχου του χωριού και της Κοίμησης της Θεοτόκου του 13ου αιώνα . Η εκκλησία του Ταξιάρχη λειτουργείται όλο το χρόνο , σε αντίθεση με την εκκλησία της Κοίμησης που λειτουργείται τον Αύγουστο ,που γιορτάζουμε την Κοίμηση της θεοτόκου.
    Την πρώτη Αυγούστου ο παπάς λειτουργεί στην Κοίμηση. Η εκκλησία είναι μικρότερη ,βρίσκεται στην είσοδο του χωριού και την επισκέπτονται πολλοί τουρίστες. Δίπλα βρίσκεται και η Λέσχη που μαζεύονται οι χωριανοί. Την εβδομάδα της Παναγιάς  πολλοί χωριανοί έρχονται στο χωριό, τα σπίτια ανοίγουν ,οι δρόμοι γεμίζουν από παιδιά και το χωριό παίρνει ζωή. Κάθε βράδυ στη Λέσχη μαζεύονται όλοι μέχρι αργά ,συζητάνε, ανταλλάζουν απόψεις  και χαίρονται τα Μεσαναγρενά βράδια.
     Πέρσι διοργανώθηκε από τις γυναίκες πεζοπορία από Μεσαναγρό στο Σκιάδι από τον παλιό δρόμο και μάλιστα μας υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Κύριλλος. Πιστεύουμε και φέτος  να έχουμε τέτοια γεγονότα.
      Καλούμε λοιπόν όλους τους Μεσαναγρενούς  ,όπου και να βρίσκονται ,να έρθουν τις ημέρες αυτές στο χωριό και όλοι μαζί να γιορτάσουμε της Παναγιάς.


                                                                    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου