Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

"ΑΝΕΒΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΣΚΙΑΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙς ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"



                                                   




                   Βλέποντας τον κόσμο από την κορυφή του Σκιαδιού


 ¨Οσοι έχουν ανεβεί στην κορυφή του βουνού Σκιάδι ,έχουν ζήσει μια πρωτόγνωρη εμπειρία . Η ομορφιά του τοπίου που αντικρίζεις και το δέος που αισθάνεσαι  είναι απερίγραπτα. Είναι εύκολο να ανεβεί κανείς ακολουθώντας τον παλιό δρόμο που οδηγούσε προς το Σκιάδι. Μόλις ανέβεις στην κορυφή όλα αλλάζουν. Μπροστά στα πόδια σου απλώνονται υπέροχοι κάμποι , βουνά και θάλασσα. Βλέποντας προς το Μεσαναγρό αντικρίζεις το χωριό ,τον κάμπο του Γενναδίου και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Στην αντίθετη μεριά απλώνεται ο κάμπος του Μεσαναγρού ,της Απολακκιάς , η μονή Σκιάδι ,τα χωριά Σιάνα και Μονόλιθος και το πετροκάραβο. 

                                                                           

     ΄Οποιος Μεσαναγρενός δεν έχει ανέβει στην κορυφή του Σκιαδιού τον προτρέπω να το κάνει. Στην κορυφή διατηρούνται ερείπια παλιού ναού  . Ο φίλος του χωριού αρχαιολόγος Ι. Βολανάκης αναφέρει. « ΒΔ του Μεσαναγρού και σε απόσταση 4 χ. ,στην κορυφή υψώματος  ,500μ. περίπου διατηρούνται τα ερείπια παλαιού ναϋδρίου ,στους τοίχους του οποίου διακρίνονται λείψανα από τοιχογραφίες. ..» και αλλού αναφέρει. «Στη θέση Σταυρός  ή ΄Αγιος Ιωάννης και στην κορυφή υψώματος 560μ. βρίσκονται εκτεταμένα λείψανα ερειπωμένων οικοδομημάτων . Πρόκειται για παλαιοχριστιανική βασιλική . Μετά την ερείπωσή του κτίσθηκε στην ίδια θέση ναός ,που κοσμήθηκε με τοιχογραφίες ,λείψανα των οποίων διατηρούνται κατά χώραν.».

                                                                               

  Ελάτε λοιπόν στο Μεσαναγρό και αν σας αρέσει η πεζοπορία και είστε φυσιολάτρης, το ανέβασμα στο βουνό Σκιάδι θα σας ευχαριστήσει και θα σας γεμίσει γαλήνη και ηρεμία. Είναι το ύψωμα που νιώθεις ότι βρίσκεσαι κοντά στη φύση και πιο κοντά στο Θεό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου