Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

" Μεσαναγρενοί από την Αυστραλία στο χωριό"











Κάθε καλοκαίρι Αυστραλοί Μεσαναγρενοί επισκέπτονται το χωριό ,να ξαναθυμηθούν τα παλιά ,να ανταμώσουν τους χωριανούς και φίλους , να δουν τα σπίτια που γεννήθηκαν , να περπατήσουν στα σοκάκια του χωριού και να πάρουν δύναμη από τον τόπο που μεγάλωσαν .
Τους καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε να έρχονται κάθε χρόνο ,γιατί η παρουσία τους είναι ξεχωριστή και μας γεμίζει αισιοδοξία. Καθισμένοι στην πλατεία ,μαζί με τους χωριανούς, διηγούνται τις περιπέτειες στην Αυστραλία και φέρνουν τα χαιρετίσματα από όλους που βρίσκονται στην ξενιτιά. Οι χωριανοί ρωτούν για τα αδέλφια τους, τους συγγενείς και κάτω από την δροσερή σκιά του δέντρου που βρίσκεται στην πλατεία , μέσα σε λίγες ώρες τα πάντα έχουν μαθευτεί.
΄Ομορφες στιγμές ,γεμάτες συγκίνηση που επαναλαμβάνονται κάθε φορά που ένας ξενιτεμένος έρθει στο χωριό. Η συγκίνηση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη ,όταν στο χωριό έρχονται νέοι που κατάγονται από το Μεσαναγρό, αλλά γεννήθηκαν στη ξενιτιά. Αυτοί οι νέοι αγαπούν το χωριό και το δείχνουν με πολλούς τρόπους. Μας συγκινεί ιδιαίτερα που στo face book .έχουν δημιουργήσει σελίδα με το όνομα Μεσαναγρός και γράφουν για το χωριό και έρχονται σε επαφή με νέους που κατάγονται από αυτό.