Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

" Προβλήματα που απαιτούν λύση στο Μεσαναγρό"













Πάντα υπάρχουν προβλήματα και πάντα υπάρχουν λύσεις. Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται σύντομα και να μη βαλτώνουν. Αυτή τη στιγμή στο χωριό υπαρχουν προβλήματα που αναζητούν λύση.

Κτήματα Κάμπου

Κατάντησαν σαν το γεφύρι της ΄Αρτας ,που ολημερίς λύνεται το πρόβλημα και όλο και κάποιο καινούριο πρόβλημα ανακύπτει. Υποσχέσεις υποσχέσεις αλλά αποτέλεσμα μηδέν.

Γεώτρηση

Η γεώτρηση είχε αρχίσει επί Δημαρχίας Σαββή και σταμάτησε για λόγους οικονομικούς. Δόθηκε η υπόσχεση ότι το καλοκαίρι θα συνεχιστεί . Περιμένουμε ,γιατί το νερό είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους.

Μουσείο

Το κτήριο σχεδόν τελείωσε ,αλλά λόγω της κρίσης παραμένει έτσι. Πρέπει το Τοπικό Συμβούλιο σε συνεργασία με τον πολιτιστικό Σύλλογο να ξαναρχίσουν να προβληματίζονται, τι θα γίνει στη συνέχεια. Το κτήριο πρέπει να συντηρείται ,για να έχει προοπτικές.

Δρόμος Σκιαδιού (Σταυρός)
Ο δόμος που οδηγεί στην κορυφή του Σκιαδιού έχει εγκαταλειφθεί και χρειάζεται συντήρηση. Είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη του χωριού και μπορεί να γίνει πόλος έλξης των Τουριστών αλλά και των ντόπιων. Από την κορυφή του μπορεί κανείς να θαυμάσει την Ανατολική πλευρά του νησιού και από τη Δυτική το απέραντο γαλάζιο .Με ένα φορτωτή το πρόβλημα μπορεί να λυθεί.

Παπάς

Από τη στιγμή που έφυγε ο παπα-Ματθαίος στο χωριό υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν Κυριακές που ο Ταξιάρχης παραμένει σιωπηλός και η καμπάνα του έχει σιγήσει. Υπάρχουν χωριά που έχουν δύο και τρεις Παπάδες . Πρέπει άμεσα το πρόβλημα να λυθεί και να τοποθετηθεί παπάς στο χωριό. Η εκκλησιαστική Επιτροπή και το Τοπικό Συμβούλιο να ενδιαφερθούν και να προβούν σε ενέργειες.

Το Τοπικό Συμβούλιο είναι καινούριο καθώς και η Εκκλησιαστική Επιτροπή και ο Πολιτιστικός Σύλλογος. ΄Ολοι μαζί ας προσπαθήσουν για να λύσουν τα προβλήματα και να δώσουν προοπτικές και αισιοδοξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου