Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

" Ανάκατες σκέψεις"

' Εικόνα από εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου"

Το χωριό μας, είναι από τα χωριά που δεν βρίσκονται στον κεντρικό οδικό άξονα. Για να πάει κάποιος, πρέπει να πάει ειδικά, για να δει το χωριό . Τα άλλα χωριά ,μικρά ή μεγάλα ,που βρίσκονται στον κεντρικό οδικό άξονα ,είναι προνομιούχα. Το καλοκαίρι οι Τουρίστες κάνοντας το γύρο του νησιού ,θα περάσουν από τα χωριά αυτά. ΄Εχουμε πολλά ατού για να έρθει κάποιος στο χωριό. Το καλοκαίρι καθημερινά επισκέπτονται το χωριό πολλοί τουρίστες, λόγω της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου, του 13ου αιώνα. Σε όλα τα βιβλία τα τουριστικά, η εκκλησία αυτή αναφέρεται.
Ένα άλλο ατού είναι, ότι το χωριό είναι παραδοσιακό. Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει δεν έχουν αλλοιώσει τη φυσιογνωμία του. Τα παραδοσιακά σπίτια, τα στενά σοκάκια , η γύρω πανέμορφη φύση και το υπέροχο κλίμα του ,το κάνουν πανέμορφο.
Δυστυχώς ο πληθυσμός μειώνεται και έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Οι νέοι δεν αφήνουν εύκολα την πόλη, για να ζήσουν σε ένα μικρό χωριουδάκι. Αν και το καλοκαίρι στη Νότια Ρόδο ,τα Ξενοδοχεία ψάχνουν για εργατικό δυναμικό ,ακόμη δεν έγινε ο πόλος που θα ξαναζωντανέψει τα χωριά μας.
Τα Σαββατοκύριακα το χωριό κάπως ζωντανεύει. Από την πόλη της Ρόδου έρχονται αρκετοί. ΄Ερχονται όμως αυτοί που μεγάλωσαν στο χωριό και έχουν αρκετές παραστάσεις. Οι νέοι μας έρχονται μόνο τις μεγάλες γιορτές και εκδηλώσεις. Κάτι πρέπει να κάνουμε για να γίνει το χωριό ελκυστικό και για αυτούς.
Τελευταία μια χαραμάδα αισιοδοξίας διαφαίνεται. Μια ομάδα νέων παιδιών ,ανέλαβε τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού. Αναλαμβάνοντας ευθύνες και τις τύχες του Πολιτιστικού ,οι νέοι μας θα έρχονται περισσότερο στο χωριό και πολλά πράγματα θα αλλάξουν. Ως άνθρωπος που χρόνια παλεύω για το χωριό μας ,που τόσο αγαπώ , δεν μένω ασυγκίνητος στην προσπάθεια των παιδιών αυτών. Καλώ όλους τους Μεσαναγρενούς να υποστηρίξουν τα παιδιά αυτά , να αγκαλιάσουν την προσπάθειά τους και να συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν.
Και μια συμβουλή στα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου. ΄Εχουν περάσει 6 μήνες , η περίοδος χάριτος όπως λέμε, από τότε που ανέλαβαν τον Πολιτιστικό και ακόμα δεν έχουν δώσει το στίγμα τους .Το χωριό έχει ανάγκη να τους βλέπει , να είναι παρόντες και να το επισκέπτονται τακτικά. Είναι νωρίς ,αλλά ας προσέξουν ορισμένα πράγματα ,γιατί θα είναι κρίμα να χαθεί το παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου