Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

" Ο ΄Ακης από τον Αστεράκη-Παραμύθι της Μαργαρίτας Ζαγοριανού-2ο μέρος"



Στον Άκη αρέσει πάρα πολύ και ο αθλητισμός, για αυτό ασχολείται με την ποδηλασία. Έχει πάρει μέρος σε αρκετούς αγώνες. Σε αγώνες ποδηλασίας σε ανώμαλα σύννεφα, σε αγώνες φτερωτών ποδηλάτων και πολλούς ακόμα αγώνες. Μάλιστα σήμερα συμμετέχει σε αγώνα ανάβασης - κατάβασης ουράνιου τόξου. Είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας, γιατί η κατηφόρα του ουράνιου τόξου, είναι πολύ απότομη. Κερδίζει όποιος ανέβει και κατέβει το ουράνιο τόξο τρεις φορές, πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Ο Άκης, βάζει όλες του τις δυνάμεις για να βγει πρώτος. Ευτυχώς που σήμερα έφαγε τα φρούτα του και γέμισε ενέργεια. Μέχρι στιγμής ο Άκης έχει τρία ποδήλατα μπροστά του και βρίσκονται στην τελευταία διαδρομή. Κάνει πετάλι όσο πιο γρήγορα μπορεί και προσπερνάει τον τρίτο, όμως δεν καταφέρνει να περάσει τον δεύτερο και τον πρώτο. Έτσι ο Άκης τερμάτισε τρίτος. Δεν στεναχωριέται καθόλου, αντιθέτως είναι πολύ χαρούμενος γιατί τα πήγε πολύ καλύτερα από την προηγούμενη φορά. Χαμογελάει και δίνει το χέρι του στον Κώστα που τερμάτισε πρώτος και την Έλλη που τερμάτισε δεύτερη. Δίνει και μια υπόσχεση στον εαυτό του, πως θα συνεχίσει την προπόνηση, για να βγει και εκείνος πρώτος κάποια στιγμή.
Έχει αρχίσει να βραδιάζει σιγά-σιγά και τα αστέρια να φωτίζουν. Ο Άκης πηγαίνει μια βόλτα μέχρι τη Σελήνη. Του αρέσει πριν πάει για ύπνο να κάθεται πάνω της, να διαβάζει το βιβλίο του και να μιλάνε. Η Σελήνη είναι πολύ σοφή και ξέρεις πολλές ιστορίες. Ο Άκης κουβεντιάζει μαζί της, για αυτά που διαβάζει στο βιβλίο του, μέχρι να νυστάξει.
Μετά πηγαίνει στον Αστεράκη, καληνυχτίζει τους φίλους του από το παράθυρο και πριν πάει να κοιμηθεί φωνάζει σε όλη τη γη: «Όνειρα γλυκά!!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου