Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011

" Βραβείο Αειφόρου Σχολείου"

Βραβείο Αειφόρου Σχολείου
Σας ενημερώνουμε ότι η κατάταξη των σχολείων που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» είναι η παρακάτω.
Α. Κατηγορία Γυμνασίων Λυκείων
Α/Α
Σχολείο
1η θέση
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

2ο ΕΠΑΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

1ο ΣΕΚ Βόλου

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ Αττικής

ΡΑΛΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΠΑΛ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ Πρέβεζας

11o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΥΔΡΑΣ
10η
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
Ειδική διάκριση
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων

Β. Κατηγορία Δημοτικών Σχολείων
Α/Α
Σχολείο
1η θέση
2ο 6/θέσιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αιγαίου -Ρόδος

3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

1o Δημοτικό Σχολείο Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής

Ιδιωτικό Δημοτικό "Ι.Μ. ΔΕΛΑΣΑΛ" Θεσσαλονίκης

2o Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας

2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ραιδεστού Θεσσαλονίκης

15ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου

Δημοτικό Σχολείο Αλικιανού Χανίων

5ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου
10η
55ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
Ειδική
διάκριση
3/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Άργους Καλύμνου
Ειδική
διάκριση
6/Θ Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου

Γ. Κατηγορία Νηπιαγωγείων και Ειδικών Σχολείων:

Σχολείο
Νομός
1η θέση
ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Α΄
Αχαΐας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΙΤΟΝΑ (Νηπιαγωγείο)
Αττικής

ΤΕΕ-ΕΠΑΛ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Σερρών
Ειδική
διάκριση
8/θ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
Σερρών

Θέλουμε να συγχαρούμε θερμά το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου Κορινθίας, 2ο 6/θέσιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο και το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α’ της Πάτρας που πρώτευσαν στις αντίστοιχες κατηγορίες, τα σχολεία που διακρίθηκαν, αλλά εξίσου και όλα εκείνα που συμμετείχαν, για το εκπληκτικό έργο που έχουν δημιουργήσει. Επισημαίνουμε ότι στην πρώτη δεκάδα των δημοτικών σχολείων υπάρχουν τρία δημοτικά σχολεία της Ρόδου, ενώ στην κατηγορία Νηπιαγωγείων-Ειδικών Σχολείων υπάρχουν δύο σχολεία των Σερρών.
Όσοι συμμετείχαν φέτος στο διαγωνισμό θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πήραν μέρος σε κάτι πρωτοποριακό που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά με αυτό τον τρόπο παγκοσμίως. Είναι μια καινοτομία με όλη τη σημασία του όρου και γι αυτό δικαιούμαστε όλοι όσοι συμμετείχαμε να είμαστε περήφανοι. Φυσικά θα συνεχίσουμε.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Οκτώβριο, οπότε θα γίνει η απονομή των βραβείων σε ειδική τελετή. Οι διακρίσεις και τα αναμνηστικά συμμετοχής θα αποσταλούν σύντομα στα σχολεία.
Τέλος στις αρχές Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσουμε ημερίδα ή διημερίδα, στην οποία θα κληθούν όσα σχολεία επιθυμούν να παρουσιάσουν τα επιτεύγματά τους στο πλαίσιο του Βραβείου Αειφόρου Σχολείου. Έτσι, θα ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο η δεύτερη χρονιά του Βραβείου Αειφόρου Σχολείου.

Δρ Δημήτριος Καλαϊτζίδης(Πρόεδρος)
Χαρήκαμε για την πρώτη θέση στο διαγωνισμό «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου » ,που πήρε το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αιγαίου .Υπηρέτησα στα Πειραματικά Σχολεία της Ρόδου 24 χρόνια ,παρακολουθώ πάντα την πορεία τους και χαίρομαι ,γιατί συνεχίζουν να διαπρέπουν και να μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι. Συγχαρητήρια στα παιδιά του 2ου Πειραματικού Σχολείου ,στους Εκπαιδευτικούς του Σχολείου και στην ακούραστη Διευθύντρια κ. Τίνα Μαντικού ,γιατί χρόνια τώρα συνεχίζει να προσφέρει και να παιδαγωγεί