Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ,που οι νοικοκυρές φτιάχνουν κόλυβα για τις ψυχές
των νεκρών ,στο χωριό οι γυναίκες ,έφτιαχναν και μια νόστιμη κρέμα . Η κρέμα αυτή είχε σχέση με το σιτάρι , με το οποίο γίνονται τα κόλυβα.
Βάζουμε σιτάρι σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε. Το σουρώνουμε και το νερό αυτό το κρατάμε. Το βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα λίγο σιτάρι , αμύγδαλα ,σταφίδες, ζάχαρη και κορν φλάουρ.
Το βάζουμε στη φωτιά και σιγά σιγά πήζει και γίνεται κρέμα. Την κρέμα αυτή τη βάζουμε σε μπολ και από πάνω ρίχνουμε κανέλα και καβουρντισμένο σησάμι και ζάχαρη .΄Ετσι φτιάξαμε μια κρέμα πεντανόστιμη και θρεπτική.
των νεκρών ,στο χωριό οι γυναίκες ,έφτιαχναν και μια νόστιμη κρέμα . Η κρέμα αυτή είχε σχέση με το σιτάρι , με το οποίο γίνονται τα κόλυβα.
Βάζουμε σιτάρι σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε. Το σουρώνουμε και το νερό αυτό το κρατάμε. Το βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα λίγο σιτάρι , αμύγδαλα ,σταφίδες, ζάχαρη και κορν φλάουρ.
Το βάζουμε στη φωτιά και σιγά σιγά πήζει και γίνεται κρέμα. Την κρέμα αυτή τη βάζουμε σε μπολ και από πάνω ρίχνουμε κανέλα και καβουρντισμένο σησάμι και ζάχαρη .΄Ετσι φτιάξαμε μια κρέμα πεντανόστιμη και θρεπτική.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου