Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

"Το τελευταίο αντίο στο Μακαριστό Παπα-Ματθαίο,είπε ο Μεσαναγρός
            Το τελευταίο αντίο στο Μακαριστό Παπα-Ματθαίο ,είπε ο Μεσαναγρός


 Με σεμνότητα και ταπεινότητα έγινε η ταφή του Μακαριστού Παπα-Ματθαίου στο Μεσαναγρό, όπως σεμνός και ταπεινός υπήρξε σε όλη του τη ζωή. Ακολουθήθηκε το τυπικό της εκκλησίας που αφορά την ταφή ιερωμένων.
Την Τρίτη 21  Αυγούστου το Άγιο σώμα του μεταφέρθηκε από τη Ρόδο στο Μεσαναγρό .Πλήθος κόσμου ευρίσκετο στην εκκλησία του Ταξιάρχη όλη τη νύχτα και παρακολουθούσε με κατάνυξη το τελετουργικό.
Την Τετάρτη 22 Αυγούστου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ.Κυρίλλου ,έγινε η εξόδιος ακολουθία .Επικήδειους εκφώνησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, ο δάσκαλος κ. Γιάννης Καραγιάννης  και ο ψάλτης του ναού κ. Πιζήμολας Μιχάλης. Ο ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος κόσμου.
Στη συνέχεια μια μεγάλη πομπή κατευθύνθηκε προς το νεκροταφείο του χωριού. Οι Μεσαναγρενοί και πολύς κόσμος συνόδεψαν το μακαριστό Παπα-Ματθαίο , στην τελευταία του κατοικία, όπου και έγινε η ταφή του.
  Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Μεσαναγρενής γης που σκέπασε το σεπτό σώμα του.Θερμά συλληπητήρια  στην οικογένεια του εκλιπόντος.