Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

" Πρωτομαγιά και ΄Αγιος Θωμάς στο Μεσαναγρό













Την πρώτη Κυριακή μετά το Πάσχα γιορτάζει ο ΄Αγιος Θωμάς στο Μεσαναγρό. Ο ΄Αγιος Θωμάς είναι ένα πανέμορφο μοναστήρι που βρίσκεται στο Μεσαναγρό.. Βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό τοπίο ,ανάμεσα σε πεύκα και κυπαρίσσια και όποιος το επισκεφθεί κάθε χρόνο ξανάρχεται . Δίπλα και σε λίγα μέτρα βρίσκεται ο καταρράκτης του Αγίου Θωμά. Είναι ίσως ο μοναδικός που βρίσκεται στη Ρόδο. Την εποχή αυτή όσοι τον επισκεφθούν θα αντικρίσουν ένα υπέροχο θέαμα .Το ύψος του είναι αρκετό ,τα νερά τρέχουν και μπορεί κανείς να φθάσει πολύ κοντά και να τον απολαύσει.
Το πανηγύρι αρχίζει από την παραμονή με εσπερινό και συνεχίζει την Κυριακή το πρωί με τη θεία λειτουργία . Η εκκλησία τελειώνει κατά τις 11 η ώρα και μετά ακολουθεί γλέντι μέχρι τις 4 το απόγευμα ,που έρχεται η Παναγιά Σκιαδενή από τη Λαχανιά.
Φέτος το πανηγύρι συμπίπτει με τη γιορτή της Πρωτομαγιάς. Είναι λοιπόν ευκαιρία να συνδυάσετε την έξοδό σας με τον ΄Αγιο Θωμά στο Μεσαναγρό. Η Εκκλησιαστική Επιτροπή και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαναγρού ,σας προσκαλούν να έρθετε στο Πανηγύρι και σας υπόσχονται ότι θα περάσετε μια αξέχαστη μέρα. Το εγγυώνται το υπέροχο τοπίο και η φημισμένη φιλοξενία των Μεσαναγρενών.

ΕΛΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η Μαϊου . ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ,ΕΠΊΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΙ . ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ , ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΑΙ ΠΟΤΑ.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου