Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

" Εντάχθηκε το Μουσείο Μεσαναγρού, σε πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης"

" Το κτήριο που θα στεγαστεί το Μουσείο"




" Ο Μουσειολόγος Νίκος Σησαμάκης ,στον ΄Αγιο Θωμά. Ψυχή του έργου"






" Αρχαιολόγοι από Θεσσαλονίκη με τον Πρόεδρο του Τοπικού Τσ.Χατζηκώστα και το Μανόλη Αρνίταλη ,μέλος του Πολιτιστικού'








" Εσωτερικό του κτηρίου. Ο πρόεδρος του Τοπικού Μπ. Λάμπρου,Ο Μουσειολόγος Ν.Σησαμάκης και ο Μανόλης Αρνίταλης "










" Σύσκεψη στο Γεννάδι για το Μουσείο"












Η υπομονή και επιμονή κάποιων ανθρώπων ,Μεσαναγρενών και μη ,ανθρώπων που πίστεψαν σε ένα σκοπό , σήμερα έγινε πραγματικότητα. Αν μας έλεγε κάποιος , ότι το όνειρο της πλειονότητας των Μεσαναγρενών ,που πάλευαν πάνω από τριάντα χρόνια ,για ίδρυση Μουσείου στο χωριό ,θα γινόταν πραγματικότητα , θα έλεγε οι άνθρωποι αυτοί είναι τρελοί. Υπήρξαν και οι άνθρωποι που καταπολέμησαν αυτήν την προσπάθεια ,είτε από άγνοια , είτε από …δεν ξέρω κι εγώ…
Ο δρόμος υπήρξε μακρύς και οι δυσκολίες πολλές. Τα χρήματα πάρα πολλά και δύσκολα δίνονταν. Πόσες φορές δεν απογοητευτήκαμε ,πόσες φορές δε χάσαμε το τραίνο και πόσες φορές δεν πιστεύαμε ότι θα πραγματοποιηθεί. Σε κάποια άλλη δημοσίευση θα αναφέρουμε γεγονότα ,ονόματα και γενικά όλη την ιστορία.
Η αρχή έγινε με τη μελέτη. Η μελέτη έγινε και αυτό βοήθησε ,ώστε ο τότε Υπουργός κ.Αρ. Παυλίδης να εντάξει το έργο . Το κτήριο είναι έτοιμο ,αλλά η συνέχεια δύσκολη. Κάναμε πολλές σκέψεις ,ακόμα και να πουλήσουμε κάποιο εκκλησιαστικό κτήμα , όπως έκαναν οι Σκληπενοί, οι Λαχανιάτες και άλλοι.
Το περασμένο χρόνο παρουσιάστηκε η ευκαιρία . Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε μια προκήρυξή του ζητούσε να εντάξει έργα ,που είχαν βέβαια μελέτες. Με τη βοήθεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλου ,του Δημάρχου μας κ. Στάθη Κουσουρνά και των Αντιδημάρχων κ. Μ .Σαββή και Μ. Παλαιολόγου ,βρέθηκε ένας άξιος μελετητής ο κ. Νίκος Σησαμάκης ,ο οποίος έφτιαξε τη Μελέτη και ένα άριστο φάκελο. Την όλη προσπάθεια βοήθησε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού.
Σήμερα το έργο έχει ενταχθεί και αναμένεται η υλοποίησή του. Το έγγραφο της ένταξης έχει έρθει στο Δήμο Ρόδου και στο Τοπικό Συμβούλιο και περιληπτικά αναφέρει.
¨Ενταξη της πράξης « Διαμόρφωση Υφισταμένου κτηρίου σε πολιτισμικό Εκθετήριο Λαογραφικής Αγροτικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς των οικισμών της Νότιας Ρόδου , με χρήση Νέων Τεχνολογιών » ,Δήμου Ρόδου στο Πρόγραμμα « Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2013»Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Δαπάνες ……………300.000
ΦΠΑ 23ο/ο,,,,,,,,,,,+ 48.000
…………………………………..
Γενικό Σύνολο………..348.000 Ε

Θα ακολουθήσουν οι ενέργειες που απαιτούνται ,από το Δήμο Ρόδου, για να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

Από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση.
Ένα όνειρο των Μεσαναγρενών γίνεται πραγματικότητα . Εντάχθηκε στον ΟΠΑΧ το Μουσείο Μεσαναγρού.

Ευχαριστούμε
Το Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Νίκο Ζωϊδη
Το τ.Υπουργό κ. Αριστοτέλη Παυλίδη
Το Δήμαρχό μας κ. Στάθη Κουσουρνά
Τον Αντιδήμαρχο κ. Μανόλη Σαββή
Τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Παλαιολόγο
που βοήθησαν στην υλοποίηση του έργου και όλους όσους πίστεψαν στο όνειρο.
Τέλος ευχαριστούμε το Νίκο Σησαμάκη ,Μουσειολόγο ,για την άριστη μελέτη και την απεριόριστη βοήθειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου